10è FESTIVAL ASIA

El Festival Àsia arriba a la seva desena edició, i ho celebra amb una àmplia mostra de propostes escèniques d’alta qualitat que comparteixen cartell amb les comunitats asiàtiques instal·lades al nostre país. Del 16 al 25 de setembre, Barcelona tornarà a convertir-se en el millor escenari per mostrar la riquesa i la diversitat cultural d’Àsia.

La programació d’aquesta desena edició posa èmfasi en els països d’Àsia Central. El Festival obre amb la música tradicional del grup Turan, del Kazakhstan. També hi haurà el cantant xinès Mamer, amb forta influència de la cultura nòmada kazakh. Podrem veure i participar en les exhibicions dels lluitadors del Festival Naadam de Mongòlia, descobrir l’interior de les iurtes a les places del Raval, o aprendre jocs dÀsia Central.

El Festival presentarà produccions que visitaran per primera vegada Barcelona, com la jove banda Pez (Samurai Jazz Band), del Japó; la popular cantant pakistanesa Humera Arshad, i exhibicions de kalarippayat (l’art marcial més ancestral), amb el grup CVN Kalari Shangham de l’Índia.

A aquests espectacles s’hi sumen un ampli ventall d’activitats, jocs, demostracions, pràctiques, narracions… organitzades amb entitats i persones de les comunitats asiàtiques, que tindran lloc en el marc d’Un dia a l’Àsia.

Alejandro Algaba
Coordinador del Festival ÀsiaLink: web