Un estiu en català

Al llarg del mes de juliol a La Formiga s’estan duent a terme dues activitats d’aprenentatge de la llengua catalana: l’Escola d’Estiu per a joves i un curs d’alfabetització en aquesta llengua de 20 hores dirigit a adults.

L’edició de juliol dels cursos de català per adults es va programar per donar resposta al notable augment de la demanda de cursos registrada per l’entitat als darrers mesos. Aquesta circumnstància s’ha produit després de l’enduriment en la interpretació de la llei catalana d’Acollida, que a partir del passat març ha passat a considerar com a “determinant” la possessió d’un certificat de català d’almenys 20 hores per a la tramitació dels certificats en els processos d’arrelament, renovació del permís de residència i obtenció del reagrupament familiar.
Aquest curs, gestionat per l’Escola de Llengua de La Formiga, es durà a terme fins a finals de juliol a la seu de l’entitat, amb un total de 15 alumnes. Per seguir donant cobertura a la demanda, La Formiga es planteja seguir al setembre amb aquest format de 20 hores, per complementar l’oferta ordinària de cursos trimestrals de 40 hores.

D’altra banda, L’Escola d’Estiu és un curs intesiu de català dirigit a joves de secundària, d’entre 12 i 16 anys, que necessitin perfeccionar els seu nivell de català. Es tracta d’un curs de 60 hores que es duu a terme tots els matins de 10 a 14 hores a la seu de La Formiga al que acudeixen un total de 8 alumnes de diverses procedències. La idea d’aquesta activitat no és només que els joves aprenguin idiomes, sinó que es relacionin amb joves d’altres nacionalitats.