ENCETEM L’ANY DEL DRAC!


L’ANY NOU XINÈS, tambè anomenat Festa de la Primavera, es la festa més important per a la comunitat xinesa dins i fora del territori xinès. Es celebra a lo gran en tot el mòn, amb festes, visites de familiars, focs d’artifici i petards. El menjar típic en aquesta ocasió es el peix i el “jianzi” (raviolis).

Mentre el nostre calendari es regeix amb el sistema solar, el calendari xinès es lunar, per això la data de Cap d’Any varia cada any. Enguany, el dia en que s’inicia el nou any (que a la Xina entren en el 4710, no al 2012 com a occident!) es el 23 de gener. Aquest dilluns doncs, ha començat oficialment l’any del Drac.

Tambè els animals del zodíac xinès son diferents dels que tenim a occident. Segòns la llegenda, l’Emperador de Jade va organitzar una cursa per escollir l’ordre dels animals del zodíac. El resultat va ser: Rata, Bou, Tigre, Llebre, Drac, Serp, Cavall, Ovella, Mico, Gos i Porc. Cadascún dels signes es convina amb els 5 elements (fusta, foc, terra, metall i aigua), formant un cicle complet de 60 anys per cada animal. Aquest any el Drac s’ha convinat amb l’element de l’aigua, per tant es l’any del DRAC d’AIGUA. Hauràn de passar 60 anys per a que torni a ser l’any del Drac d’aigua.

El signe influeix molt en les personalitats. Segons la cultura xinesa, el Drac es el més poderòs de tots els signes i per això atrau la bona sort. Se suposa que aquest any serà un any positiu i que hi haurà importants canvis en l’economia. Les persones nascudes sota aquest signe son considerades nobles, savies i creatives.

Escrit per: Valentina Zarpellón