El programa de TV3 “Tot un món” mostrarà la experiència d’intercanvi cultural dels joves del ‘Parlem?’

El programa s’emetrà el proper diumenge 23 de desembre a les 14:20 a TV3

El projecte d’intercanvi lingüístic i cultural entre joves xinesos i catalanoparlants ‘Parlem?’ ha atret l’atenció dels mitjans de comunicació. El passat dimecres 28 de novembre, Carles Solà i l’equip del programa “Tot un món”, de TV3, varen visitar La Formiga per enregistrar els testimonis de dos joves participants de l’edició Anterior, l’Olívia i el Jiang, que varen explicar les seves motivacions per participar així com els aprenentatges sobre les cultures catalana i xinesa que havien incorporat. Així, Olívia va ressaltar que ara, quan coneix a una persona xinesa a la que li costa expressar-se, l’ajuda a fer-ho perquè sap que en moltes ocasions la inexpressió es deu a la por a equivocar-se.
El reportatge, que s’emetrà el proper diumenge 23 de desembre a les 14:20 i es repertirà el dijous 27 pel canal 3/24, també va ser testimoni a una de les dinàmiques que els dotze joves del Parlem d’enguany estaven duent a terme a La Formiga, centrada a l’intercanvi de coneixements sobre el cinema xinès i català.

“Parlem?” és un projecte d’intercanvi lingüístic i cultural entre joves xinesos i catalanoparlants de Barcelona que es va iniciar el passat 24 d’octubre i que es durà a terme tots els dimecres a la tarda a La Formiga fins el 19 de desembre.
A cadascuna de les sessions, plantejades des s’una metologia eminentment participativa, els dinamitzadors promouen l’aprenentatde d’expressions i paraules en català i en xinès a partir de diferents temàtiques: presentació/xarxes socials, gastronomia i alimentació, esports, música, cinema, festivitats culturals, historia i personatges cèlebres, estereotips i patrons culturals, etc.
La motivació d’aquest intercanvi es, d’una banda, facilitar la integració i adaptació dels joves xinesos nouvinguts a la seva nova societat d’acollida, fomentant l’aprenentatge lingüístic, cultural i la relació amb els seus nous companys i veïns; i d’altra, apropar als joves catalans a la llengua i cultura xineses. El projecte ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Joventut de la Generalitat.

Els vídeos del programa “Tot un món” es poden consultar on-lie a través del web www.tv3.cat/totunmon.