Arrenca el projecte “Parlem?” amb la participació d’un total de 12 joves xinesos i catalanoparlants

El passat dimecres 24 d’octubre es va iniciar el projecte “Parlem?”, que per segon any consecutiu es duu a terme a La Formiga amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi lingüístic i cultural entre joves xinesos que necessiten reforçar el seu coneixement del català i joves catalanoparlants interessats per conèixer la llengua i cultura xineses.
Hi participen un total de 12 nois i noies, 7 d’ells d’origen xinès i 5 catalanoparlants, derivats de diversos instituts i escoles com Fort Pius, Poeta Maragall, Escola Pia Sant Antoni o Anna Ravell.
Aquest projecte socioeducatiu comprendrà un total de 10 sessions on les dinàmiques, activitats i sortides tindran com a objectiu fomentar el coneixement mutu i la relació entre els joves partipants. A la primera sessió es varen dur a terme activitats d’intercanvi lingüístic dirigides a aprendre les formes de salutació i cortesia a la cultura catalana i xinesa.
La mediadora de La Formiga, Yuna Qu, compta amb el recolzament de dos dinamitzadors voluntaris amb coneixements d’ambues llengües, el Torben Müller i la Clara Clemente. Tots tres han valorat molt positivament l’inici de l’activitat, que va servir per trencar el gel i començar a assajar amb les diverses llengües.